Hoppa till innehållet
Vi har en ny mobilapp för ljudböcker, Biblio! Mer info här.
Omslagsbild för Dagbok för utvalda 1 - Jennas första
Isbn: 978-91-3216-818-5
Förlag: B Wahlströms
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: juli 2016
Uppläsare: Pernilla Gesén

E-bok | 28 dygns lånetid

Dagbok för utvalda 1 - Jennas första

Äntligen en ny serie för mellanåldern av Pernilla Gesén!

Har du någonsin känt dig så ensam att du tror att du ska falla ner i ett svart hål? Har du en förälder som du hatar? En idiot i din klass som gör allt för att förstöra ditt liv? Är du skitful? (Även om en del vuxna säger: Du som är så fin! De ljuger sämre än en kossa går på lina.) Har du glömt bort hur du gjorde när du lekte, men känner dig inte alls som en fjortis? Då är du en av de utvalda.

Tolvåriga Jenna skriver dagbok, men bara för utvalda. En del av den handlar om hennes familj: mamma egoist, pappa snäll och lillebror finast i världen. Allt börjar med att mamma reser långt bort och Jenna blir kvar med en ledsen pappa och en lillebror som behöver kärlek. Men Jenna tänker verkligen inte deppa hela hösten, det är inte mamma värd.

Jennas första är proppfull av viktiga bokstäver som bildar angelägna meningar om sjukt betydelsefulla händelser. Men det viktigaste av allt är nog att Jenna övertalar sina kompisar att starta ett thrash metal-band som kommer att spela brallorna av Vanessa dum i huvudet och dessutom få Jennas mamma att fatta att hon inte vill lämna sin dotter.

Sammanfattningsvis har Pernilla Gesén ännu en gång lyckats skapa en karaktär som man tar till sitt hjärta och vill läsa mer om.
BTJ-häftet nr 15, 2016. Lektör Anna Wilner


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande platformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone