Hoppa till innehållet
Vi har en ny mobilapp för ljudböcker, Biblio! Mer info här.
Omslagsbild för De försvunna barnen
Isbn: 978-91-8810-719-0
Förlag: Bokförlaget Nona
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: juli 2016
Uppläsare: Håkan Julander
Length: 10 timmar 46 minuter

Ljudbok | 28 dygns lånetid

De försvunna barnen

Efter några månader som volontär på ett barnhem i Nepal inser Conor Grennan att barnen han hjälper till att ta hand om inte alls är föräldralösa. De har alla föräldrar - någonstans - som undrar vart deras barn har tagit vägen.

2006 var Nepal ett land som plågades av krig, girighet och korruption. Oroliga föräldrar lämnar bort sina barn till främlingar som lovar att ta dem till en säker plats tills oroligheterna lagt sig. Men barnen säljs som slavar. De som har tur hamnar till slut på barnhem.

När Conor Grennan inser hur det ligger till gör han det till sin personliga uppgift att återföra barnen till sina familjer. Föga anar han då vilket vanskligt och farligt uppdrag han åtagit sig. Med livet som insats ger han sig ut på strapatsrika vandringar över nepalesiska berg och dalar, kämpar i veckor över otillgängliga och ogästvänliga bergsmassiv, fryser, matförgiftas och missförstås, men när han ser barnens glädje då han kan visa upp foton på deras föräldrar bleknar alla hans umbäranden. 

I dag bor Conor Grennan i USA med fru och barn. Han driver organisationen Next Generation Nepal som arbetar med att återbörda barn som utsatts för trafficking med sina familjer

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande platformar

PC/Mac

Smartphone