Hoppa till innehållet
Vi har en ny mobilapp för ljudböcker, Biblio! Mer info här.
Omslagsbild för Rebeccas blod
Isbn: 978-91-7829-140-3
Förlag: Word Audio Publishing
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: augusti 2018
Uppläsare: Kjell "Coach" Bengtsson
Length: 11 timmar 12 minuter

Ljudbok | 28 dygns lånetid

Rebeccas blod

Nu i ny remastrad version!

På väg ner i hamnen för att ta sitt liv råkade David Lehman passera Kvinnoborgen, ett skyddsboende för kvinnor i en kringbyggd gammal skånegård. Gården låg i mörker, så när en pickup körde upp blev han skrämd av strålkastarna och tog skydd i ett buskage. Dramat han bevittnade och motvilligt drogs in i skulle förändra hans liv.

Det var föreståndaren för Kvinnoborgen, Viola Malmborg, som anmälde försvinnandet av sin kollega, Rebecca Ernfridsson. Joakim Hill och hans kollegor vid polisen i Helsingborg insåg allvaret i situationen, och sökandet började. Men, rörde det sig om kidnappning... eller mord? Hill hade inte mycket att gå efter, frånsett att Viola föreföll misstänkt ivrig att tala direkt till media. Litade hon inte på polisen, eller låg något annat bakom? För Hill var det viktigt att snabbt förstå vad som pågick. Det kunde handla om timmar...

Under tiden fann sig David Lehman inlåst på en vind ovanför den kidnappade. Allting handlade inte bara om honom nu, utan om Rebeccas chans att överleva. Han hade redan bevittnat mer än han ville. Och svurit på att han aldrig ville se Rebeccas blod flyta - inte en gång till!

Bodil Mårtensson har akademisk bakgrund från Lunds universitet, i bland annat konstvetenskap. Hon började redan som ung teckna och måla. Men väl bosatt och förälskad i Helsingborg drabbades hon av inspiration i duschen en morgon, besökt där av Joakim Hill som menade att hon måste skriva hans berättelse. Den första boken i serien nominerades till Polonipriset. Denna roman är en fristående uppföljare till Brottskod 09.

"En upprörande roman, med mycket bra skildring av den starkes förakt för den svage" - Ingalill Magnusson BTJ

"Otrolig spänning - allra högsta klassen i genren!" - Göran Engström Smålands-Tidningen

"En väl genomtänkt, dramatisk och spännande berättelse ..." - Emma Tornborg SDS

"En författare jag håller högt sedan länge - detta är en utmärkt spännande bok" - Jean Bolinder Skånska Dagbladet

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande platformar

PC/Mac

Smartphone