Jump to content
The library informs: För fler e-böcker och ljudböcker på svenska och engelska se https://gotlib.overdrive.com/ och appen Libby.
Cover for Döda talar inte (Zigic och Ferreira, del 2)
Isbn: 978-91-7645-870-9
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: May 2016

E-book | 28 days for loan

Döda talar inte (Zigic och Ferreira, del 2)

»Suveränt berättad historia med en andlöst spännande final. Eva Dolan är en av litteraturens spännande nya röster.« | Sunday Mirror

»En av kriminallitteraturens nya stjärnor.« | BBC Radio 4

Det är tidig gryning i Peterborough. Europeiska gästarbetare väntar på att plockas upp och köras till sina skift när en bil i hög hastighet kör rakt in bland dem. Föraren avviker från platsen och lämnar död och förödelse efter sig.
Kriminalarna Zigic och Ferreira kallas in från hatbrottsenheten för att utreda fallet. Snart finns en starkt misstänkt gärningsman, och smitningen ser ut att kunna klaras upp fort. Till Zigics och Ferreiras stora lättnad, eftersom de är mitt uppe i ett fall med obehagliga nynazistiska övertoner.
Ferreira tror att den lokale politikern Richard Shotton, ledare för ett nyligen etablerat högerextremt parti, kan vara involverad. Trots hans tidigare karriär inom Royal Air Force och hans politiskt korrekta brasilianska hustru, som pressen älskar.
Men är Shottons extremistiska parti en täckmantel för något ännu mycket farligare? Och finns det dolda förbindelser mellan de båda fallen?
Döda talar inte är den andra boken om Zigic och Ferreira.

»Årets bästa deckare.« Lotta Olsson, Dagens Nyheter om Lång väg hem

EVA DOLAN är en brittisk kriminalförfattare. Lång väg hem, hennes debutroman, var första delen i en av de mest uppmärksammade brittiska kriminalserierna på senare år. Döda talar inte är den andra boken i serien.

»Alla borde läsa den!« | Sarah Hilary

»Uppslukande kriminalroman med en brännande aktuell politisk kontext.« | Joan Smith, Sunday Times

»Smart och ultramodern berättelse, skrämmande i sin trovärdighet.« | Big IssueLog in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone